Recept: Karamel-cheesecake

15:00:00


Vandaag heb ik weer een recept voor jullie! Dit keer is het een karamel cheesecake recept! Benieuwd hoe je deze taart maakt? Klik dan verder om het recept te zien.  

Ingrediënten

  • 125 gram zachte boter
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanilesuiker
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels karamelsaus (flesje)
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram chocolade
  • 300 gram magere kwark
  • 200 gram volle roomkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram slagroom
  • 1 zakje slagroom versteviger

Hoe doe je dit nu? 

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet een springvorm (26 cm doorsnede) in. Voor de bodem: Smelt de helft van de  chocolade en meng dit met de bloem en het bakpoeder. Doe het beslag in de vorm. Bak het 15-20 minuten in de oven en laat dit nadien goed afkoelen. 

Klop de boter,125 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker samen, roer een voor een de eieren en de karamelsaus erdoor. Meng het daarna met de kwark, de roomkaas, het citroensap, 50 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker, doe dit zo kort mogelijk.

Klop de slagroom stijf, voeg al kloppend geleidelijk de slagroom versteviger toe. Spatel de slagroom voorzichtig door de kwarkcrème.

Verdeel het mengsel over de taartbodem. Laat dit voor minimum 4 uur  opstijven in de koelkast. Als het eenmaal opgestijfd is kan je de bovenkant versieren met nog meer karamel en de overblijvende helft van de gesmolten chocolade. 

Dit was het recept! 

Rosalie
X

You Might Also Like

1 reacties

  1. Ziet er erg lekker uit die taart~!
    Leuk dat je het recept er bij hebt gezet en alles!

    Vintagemoniquereinds.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me