Maak je eigen gezichtsmasker!

15:00:00

Gezichtsmaskers zijn heel goed voor je gezicht. Ze voeden de huid en daarom zou je dit ideaal minstens 1 keer per week moeten doen. Maar mocht je gezichtsmasker nu op zijn, dan kan je gewoon zelf een gezichtsmasker maken met spullen die je in je huis kan vinden. Lees verder om te zien hoe je zelf je gezichtsmasker moet maken.
Hier som ik een paar soorten maskers op en geef ik nadien tips voor de verschillende huidtypes. 

  • Perzik-havermoutmasker: Kook een perzik en pureer 'm nadien. Meng de perzik met een eetlepel honing en een eetlepel havermout tot het een glad en stevig goedje wordt. Laat het 10 minuten inwerken op je gezicht en was het af met lauw water. 
  • Yoghurt-havermoutmasker: Meng een kopje yoghurt met een half kopje havermout en laat het mengsel 10-15 minuten intrekken op je gezicht. Tip! heb je een vette huid? Voeg er dan een paar druppels citroensap aan toe. Voor de droge huid kan je een paar theelepels honing toevoegen.
  • Aardbeienyoghurtmasker: Prak drie aardbeien tot moes en meng er een grote lepel magere yoghurt doorheen. Laat 20 minuten intrekken. Je huid voelt achteraf superzacht aan en ruikt heerlijk.
Je kan zelf je masker maken met spullen die je thuis hebt liggen, hiervoor heb ik een paar interessante weetjes! Avocado en honing hydrateren de huid. Honing zorgt er bovendien voor dat de huid er egaal uitziet. 
Melk en yoghurt zijn een prima basis voor een masker, omdat ze de huid voeden en verzachten. Rozenwater en olijfolie doen hetzelfde. Groene thee werkt ontspannend en net als aardbeien reinigt het de huid. Havermout kalmeert en reinigt. Een banaan werkt ontvettend en tegelijkertijd vochtinbrengend. Chocolade tenslotte pept de huid op.

Mocht je niet zelf je gezichtsmasker willen maken, je vindt er ook heel goede in de winkel!


Deze zijn gezichtsmasker van Freeman, deze kan je onder meer kopen bij kruidvat voor €4,99. Wat echt  niet duur is, want ze zijn erg zuinig in gebruik. Zelf heb ik de' Chocolate & Strawberry' en de 'Advocado & Oatmeal' en ik vindt ze heel goed, ze trekken snel in en je huid voelt veel beter nadien. Het enigste nadeel vind ik de geur van de Chocolate & Strawberry, het klink heerlijk maar ik vond het niet lekker ruiken. Andere vonden het wel lekker ruiken dus je moet er gewoon voor zijn. 

Maken jullie ooit zelf je gezichtmaskers?

Rosalie
X

You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me