Top 10: Valentijnsdag films!

15:21:00Zondag wou ik jullie in de stemming brengen voor Valentijnsdag, is dit nog niet gelukt? Dan lukt het me vandaag misschien wel!! Want vandaag som ik de leukste valentijnsdag films op. Dit zijn romantische must see movies, ideaal voor Valentijn of je ze nu alleen of samen bekijkt.


1. Forgetting Sarah Marshall

Peter Bretter (Jason Segel) en zijn vriendin Sarah Marshall (Kristen Bell) zijn uit elkaar. Peter is er kapot van en besluit op vakantie te gaan naar Hawaii. Sarah blijkt echter naar dezelfde bestemming te gaan, alleen heeft zij haar nieuwe vriend meegenomen.

IMDB score: 7,3

Dit is echt een hele goede film met een topcast! 

2. Shakespear in love


De jonge schrijver William Shakespeare heeft problemen met zijn laatste werk "Romeo en Ethal de Piratendochter". De jonge en rijke Viola is een groot fan van Shakespeare, en droomt ervan om actrice te worden. Vrouwen zijn echter niet toegestaan op het toneel, dus verkleedt ze zich als jongen, en krijgt ze de rol van Romeo. Wanneer zij en William verliefd worden heeft hij eindelijk de inspiratie om zijn toneelstuk verder uit te werken.

IMDB score: 7,2

Een leuke, wat oudere film. Met ook weer een goede acteurs en met Colin Firth die zoals altijd weer schitterend is. 
3. Grease

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

IMDB score: 7,1

Iedereen kent deze film wel, maar deze film blijft gewoon goed! De liedjes zijn aanstekelijk, de dans moves grappig en de acteurs goed. 

 

4. The proposal
De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.

IMDB score: 6,7

Dit is 1 van mijn favoriete films, Sandra & Ryan maken een perfect koppel. Het is echt een grappige, romantische film. Perfect voor Valentijnsdag!

5. He's just not that into you

Een groep twintigers en dertigers in Baltimore probeert zijn liefdesleven in goede banen te leiden, in zowel het single als het getrouwde leven. Gigi zoekt een man die zegt dat hij belt en dit ook daadwerkelijk doet. Janine weet niet zeker of ze haar man wel kan vertrouwen. Anna kan niet kiezen tussen de sexy getrouwde man en de eerlijke Conor, die er altijd voor haar is, maar waarbij de vonk maar niet wil overslaan. Beth en Neil hebben al jaren een fijne relatie, maar komen er over één punt maar niet uit: zij denkt dat het tijd is om te trouwen, terwijl hij dit ongetrouwde leven, mét haar, prima vindt bevallen. En Mary, die een netwerk van lieve, zorgzame, mannen heeft opgebouwd maar er nu nog één moet vinden die hetero is.

IMDB score: 6,3

Deze film is leuk alleen zijn naar mijn menig iets te veel personages waardoor het wat ingewikkeld wordt. Maar overall vind ik dit toch een goede film. 

6. Moulin rouge

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

IMDB score: 7,6

Ook iedereen kent deze film, maar dit blijft toch een goede film. Deze film maakt zoveel emoties los: je moet lachen, huilen, ... . Deze film is daarom zeker geschikt om samen met je geliefde te kijken! 


7. Love actuelly

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.

IMDB score: 7,7

Deze film lijkt wel wat op he's just not that into you: nl. hier volg je het verhaal van meerdere personages. Maar moest ik kiezen tussen de 2 dan krijgt deze mijn voorkeur, deze is net een tikkeltje meer romantisch dan de andere film. 

8. Pretty woman
De rijke zakenman Edward (Gere) neemt het hoertje Vivian (Roberts) mee naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Ze leren veel van elkaar. Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen is natuurlijk onmogelijk..... of niet?

IMDB score: 6,8

Ook weer een klassieker, ik heb er iets mee! Julia en Richard vormen een perfect film koppel; zij vullen elkaar zo perfect aan. 
9. You've got mail 

Kathleen Kelly (Meg Ryan) is de eigenaresse van een kleine boekhandel, genaamd 'The Shop Around The Corner', die ze heeft overgenomen van haar moeder. Joe Fox (Tom Hanks) runt daarentegen het bedrijf van zijn familie, een grote winkelketen genaamd 'Fox Books'. Wanneer Fox Books uitbreidt naar het westen, dreigt het The Shop Around the Corner te verdringen. Kelly en Fox vechten daarom een verhitte strijd uit. Wat ze allebei niet weten, is dat de opbloeiende romance die ze ondertussen achter schuilnamen beleven via de e-mail, met elkaar is.
IMDB score: 6,5

Dit is ook zeker 1 van mijn favoriete films en Meg en Tom vormen zo'n perfect koppel. Dit is een film die ik elk jaar opnieuw kijk en hij gaat mij nooit vervelen.

10. 27 Dresses

Jane (Katherine Heigl) is een beeldschone jongedame die al 27 keer bruidsmeisje is geweest bij allerlei vrienden, vriendinnen en kennissen. Maar nu is zij het spuugzat, zeker wanneer haar zus haar verloving aankondigt met nota bene de man, waarop Jane al jaren heimelijk verliefd is geweest en waar zij eigenlijk nog steeds van houdt.

IMDB score: 6,1

Dit is een leuke film, hij is grappig en romantisch. 

Dit waren 10 must see romantische films, ideaal voor valentijnsdag!
Welke films zijn jullie favoriete Valentijn films? Laat het me weten via de reacties!!

Rosalie
X

You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me