Mijn favoriete series: de top 5

15:00:00

De laatste tijd ben ik verslaafd aan series kijken! Ik heb de afgelopen maanden dan ook een heleboel series bekeken. Dit is leuk te doen zeker als het wat kouder is en dan vooral als je onder een lekker warm deken zit.

Ik ga hier mijn favoriete series opsommen, maar wees gerust ik zal enkel de beschrijving van het eerste seizoen geven. Zodat je niet bang moet zijn voor spoilers!


1. Big Bang Theory

De show gaat over vier vrienden: Leonard, Sheldon, Howard en Rajesh. Alle 4 zijn ze nerds met een liefde voor wiskunde en fysica en ze hebben allemaal een hoog IQ.

Leonard en Sheldon delen een appartement. Op een dag krijgen de twee een nieuwe overbuur: Penny. Zij is een serveerster bij The Cheesecake Factory met acteerambities. Ze is niet zo intelligent als de mannen, maar haar sociale vaardigheden zijn stukken beter. Penny komt uit Omaha en is naar Los Angeles gekomen om het te maken in de showbizz, maar dat wil niet zo goed lukken.

De show is echt geweldig, het is een grappige show met verhaallijnen die leuk en goed te volgen zijn. Mijn favoriet karakter is Sheldon, hij is sociaal ongemakkelijk wat tot grappige situaties lijdt. Ook blijft het verhaal vernieuwend waardoor je niet tien duizend keer hetzelfde aan het kijken bent.

De show zit al aan zijn 8e seizoen en is gaat nog zeker 2 seizoenen door. Wat alleen maar goed nieuws is.

Deze show heeft op IMDB een score van 8,6 /10 en volgens mij is dit helemaal correct.

2. How I Met Your Mother

De serie draait om Ted die in het jaar 2030 zijn zoon en dochter vertelt over gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot zijn ontmoeting met hun moeder. Zijn verhaal begint in het jaar 2005. 

In deze serie gaat het over Ted en zijn vrienden; Lilly, Marshall, Robin en Barney. En al de dingen die zijn meemaken in hun leven. 

Deze serie is grappig, heeft leuke verhaallijnen en leuke personages. Deze seizoen is gestopt na hun 9e seizoen. Ik moet eerlijk zijn: het einde was niet waarop ik hoopte maar er zijn zeker mensen die het wel konden waarderen 

Deze serie heeft op IMDB een score van 8.5/10 en ook deze score is terecht. 

3. Bones
Temperance Brennan is als forensisch antropologe werkzaam op het Jeffersonian Institute. Samen met haar team van uitermate getalenteerde wetenschappers helpt ze de FBI om moordzaken op te lossen

Deze serie is al langer een van mijn favorieten, ik kijk graag naar moordzaken en deze is toch een van de beste in zijn gerne. De moordzaken zijn nooit tweemaal hetzelfde en de verhaallijnen van Brennan en haar collega's zijn leuk om te volgen. Deze serie is nu aan haar 10e seizoen bezig. 

Deze serie krijgt op IMDB een score van 8.1 op 10. Dit is wat minder dan de voorgaande maar nog steeds een super score. 

4. Gilmore Girls
In het fictieve Stars Hollow in Connecticut woont Lorelai Gilmore, de opstandige en eigenwijze dochter van twee rijke republikeinen. Toen ze zestien jaar oud was kreeg ze haar dochter, Lorelai Leigh, die Rory genoemd wordt. De serie draait om de hechte en moderne relatie die de twee met elkaar hebben.

Dit is mijn favoriete serie aller tijden. Jammer genoeg is deze serie na 7 seizoenen stop gezet, maar zoals ze zeggen je kan beter stoppen op een hoogte punt dan een dieptepunt.

Deze serie heeft een score van 8 op 10. Van mij zou deze serie een hoger punt krijgen omdat dit mijn favorietste show is.

5. 2 Broke Girls
>De serie gaat over Max Black, een cynische serveerster, en haar nieuwe collega Caroline Channing, een rijkeluisdochter die aan lager wal raakte nadat haar vader werd gearresteerd voor fraude. Caroline overtuigt Max ervan dat ze samen geld kunnen verdienen aan Max' zelfgemaakte cupcakes die ze verkopen in het eethuis. Om een zaak op te bouwen zullen ze door hard werken 250.000 dollar bij elkaar moeten zien te sparen. Aan het eind van elke aflevering verschijnt het reeds gespaarde bedrag, waarbij het nieuw verdiende geld wordt opgeteld.

Deze serie is leuk, grappig en de verhaallijnen zijn leuk, Deze serie is momenteel aan zijn 4e seizoen bezig. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het verhaal het 4e seizoen niet zo goed is, de humor en de originaliteit van het begin is weg en dat is jammer. Maar het blijft wel een goede serie. 

Deze serie krijgt op IMDB een score van 7 op 10.  

Dit zijn mijn top 5 series van het moment.  Momenteel ben ik ook de series two and a half men aan het bekijken en ga ik binnenkort beginnen met suits en prison break. Dit zijn ook allemaal top series. 


Welke zijn jullie favoriete series? 

Rosalie
X

You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me