Reizen wat mag mee en wat niet

15:00:00


De vakantie begint binnenkort weer en dan is het altijd zoeken wat nu in de valies en in de handbagage mee mag en wat niet. Ik heb het allemaal even opgezocht en hieronder vind je wat mee mag en wat niet. Klik om verder te lezen.

Ik ga beginnen met de handbagage omdat deze regels strenger zijn. 

Handbagage:

Om te beginnen de regels i.v.m. vloeistoffen:

Flesjes haarlak en deodorant mag je niet meenemen, als je toch deodorant mee wilt nemen ga dan voor een stick.

Voor de rest van de vloeistof mag geen verpakkingen groter dan 100 ml meenemen. Als je producten als shampoo en conditioner in je handbagage mee wilt nemen, doe ze dan in kleine flesjes. Tip: koop mini versies van producten die je wilt meenemen. Dat betekent dus dat je praktisch alles mee mag nemen: lipgloss, lippenbalsem, foundation, crèmes, tandpasta, … Zolang het maar onder de 100 ml zit.

Je mag in totaal maximaal één liter vloeistof meenemen in je handbagage. Dus tien verpakkingen van maximaal 100 ml. Je moet deze vloeistoffen in een doorzichtige bag steken. Op de luchthaven vind je van die ziplock zakjes waar je je vloeistoffen in kan doen. Of deze kan je ook ergens anders halen, of in een doorzichtige toilettas steken.

Bij de douane haal je je zakje met vloeistoffen uit je tas en die leg je naast je tas in de plastic bak. Alles wat groter is dan 100 ml wordt er uit gehaald. Ik heb eens per ongeluk een deo in mijn handbagage laten steken en deze is er ook uit gehaald en dan weg gegooid. Dus let hier echt mee op, zeker met dure producten zou het zonde zijn. 

De andere dingen die niet mee mogen: 
  • Vuur- of schietwapens  (beetje logisch) 
  • Puntige of scherpe voorwerpen zoals bv. messen, vorken, scharen, ... 
  • Stompe voorwerpen zoals knuppels, golfstokken (ook dit is vrij logisch) 
  • Diverse voorwerpen zoals handboeien, skateboard, ... 
Alle vloeistoffen die je op de luchthaven koopt mag je mee nemen. Je moet dan wel het kassaticket bij houden. En ook babyvoeding mag mee: zowel babyvoeding als de babymelk mag mee. Je mag hiervan zoveel meenemen als je wilt. Water om eventueel voeding mee te mengen mag niet, tenzij het in een flesje van minder dan 100 ml zit. 

En nu boordbagage: 

In de boordbagage mag je wel alle vloeistoffen meenemen die je maar wilt er is m.a.w. geen hoeveelheid verbod. Wat mag er dan niet mee, dit zijn ook dingen die niet mee mogen in je handbagage. 

Dit zijn dan verboden wapens, gevaarlijke goederen zoals ontplofbare en licht ontvlambare vloeistoffen, toxische of besmettelijke stoffen, radioactief of corrosief materiaal. Deze dingen zijn allemaal een beetje logisch. 

Dus als je gaat reizen moet je vooral met je handbagage opletten en dan specifiek met de vloeistoffen die je meeneemt.

Ga je dit jaar op vakantie en naar waar? Laat het mij zeker weten via de reactie!

Als je op vakantie gaat wens ik je veel plezier! 

Rosalie
X

You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me