Thuis zelf je tanden bleken op een budget: werkt het? DIY

15:09:00


Onlangs zag ik op pinterest een foto die je leert hoe je zelf je tanden kan bleken met dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Bovendien zou het heel budget zijn en al werken in een paar minuten! Dit zijn veel beloftes zou het echt werken? Ik heb het daarom zelf even uitgetest, klik verder voor mijn bevindingen. 

Volgens de pin heb je maar 2 dingen nodig namelijk citroenen (of gewoon citroensap) en baking soda. Baking soda of natrium bicarbonaat is een fantastisch product dat voor diverse doeleinden kan gebruikt worden, en blijkbaar ook voor het bleken van je tanden.

Wat moet je doen? 

Je neemt wat natrium bicarbonaat en mengt dit met citroenzuur. Je wilt een mengeling die een soort  van cremige substantie vormt. Is het te loperig dan doe je er wat meer bicarbonaat bij, is het te vast dan doe je er nog wat citroen zuur bij. Als je deze samen doet, dan begint hij te bubbelen dit is normaal. Je moet dit gewoon laten bubbelen totdat alle bubbels weg zijn. En dan kan je dit mengsel gebruiken.

Je brengt de mengeling aan als een tandpasta en laat dit een paar minuten zitten. Daarna spoel je je mond en dan ben je klaar. Je zou meteen resultaat zien, maar klopt dit ook? Ik heb het zelf even getest. 

Mijn bevindingen: 

Ik heb als eerst mijn eigen mengsel gemaakt, dit zag er zo uit. Hier zit ook wat citroen vezels/vrucht bij omdat hij versgeperst was, daarom ziet hij wat geliger. 

Na een minuut is het mengseltje al klaar met bubbelen. Je moet wel even met een lepeltje erin roeren zodat alle bicarbonaat gemengd is. Nu kan je het gaan gebruiken. 

Zo zien mijn tanden voor dat ik het probeerde er uit. Ze zijn een beetje gelig door jarenlang koffie en thee te drinken maar het valt nog goed mee! 

En zo zien ze er uit na het mengsel te gebruiken. Ik heb het mengsel geprobeerd aan te brengen met een tandenborstel zoals het zou moeten volgens de pin maar dat ging niet. Het mengsel bleef aan mijn tandenborstel plakken dus heb ik het gewoon met een vinger aangebracht, lekker old skool! 

Dus zo ziet mijn tanden er uit na gebruik, ze zien er toch wel wat witter uit. Vooral bij mijn onderste tanden zie ik een verschil. Wauw, het werkt dus echt!!

Hier heb ik even een iets wat donkere lippenstift op gedaan om net zoals de pin een duidelijk verschil te zien. (Een donkere lippenstift doet je tanden er wat witter uitzien, vooral bij donker rood!) En inderdaad mijn tanden zien er nu nog witter uit!

Ik ben echt onder de indruk! Het werkt gewoon echt, dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Dat je dit gewoon thuis kan doen en in een paar minuten. Ik sta gewoon versteld, ik ga dit zeker vaker doen. 

Mocht je dit zelf ook gaan doen, doe het dan zeker niet te vaak, 1 keer per week is echt maximaal want de zuren bijten je tandplak af en te vaak is gevaarlijk voor je tanden. 

Want vinden jullie van deze DIY? 

Rosalie
X

You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me