Honing: een beauty wondermiddel & 9 beauty gebruiken met honing

15:00:00Honing is iets wat de meeste mensen thuis hebben staan. Maar wist je ook dat hier verschillende schoonheidsbehandelingen mee kan doen. Ik laat jullie 9 dingen zien die je met honing kunt maken.

1. Haarmasker

Tijdens de zomermaanden krijgen onze lokken het hard te verduren, door de blootstelling aan schadelijke UV-stralen, chloor, zout water en vochtigheid. Gelukkig kan een haarmaskertje op basis van honing je haren weer doen blinken en gespleten puntjes verzorgen. Meng daarvoor één kopje water met twee eetlepels appelazijn, één theelepel honing en vijf druppels rozemarijnolie.

2. Gezichtsscrub

Heb je een gevoelige huid? Dan gebruik je in plaats van een ruwe scrub uit de winkel beter een gezichtsmaskertje met honing, bruine suiker, olijfolie en citroensap. Dit mengseltje is minder schurend, maar verwijdert wel de dode huidcellen, waardoor je een zachtere huid krijgt.

3. Gebarsten lippen

Als je het citroensap weglaat uit de bovenstaande gezichtsscrub, kan je het middeltje ook gebruiken tegen droge, gebarsten lippen.

4. Ontharen

Heel wat verzorgingsmerken grijpen terug naar vroegere tijden en maken wax op basis van honing. Je kan ook zelf aan de slag door water, honing en bruine suiker samen te voegen. 

5. Littekens

Wachten tot een litteken vervaagt, kan erg lang duren. Gelukkig kan je het proces versnellen door er zuivere honing op te smeren voor je in bed kruipt, afgedekt met een verbandje. 's Morgens verwijder je het verband en reinig je de huid.

6. Puistjes en acne


De antibacteriële en antischimmeleigenschappen van honing kunnen de onzuiverheden op de huid aanpakken. Door honing te smeren op de puistjes, zal de roodheid verminderen en de ontsteking kalmeren.

7. Vocht inbrengen

Aangezien honing een natuurlijk bevochtingingsmiddel is, werkt het erg hydraterend. Voeg een paar eetlepels honing toe aan opgeklopte of gesmolten 'shea butter' om een moisturizer te creëren. Die is geschikt voor je hele lichaam.

8. Bad

Volgens de verhalen baadde de Egyptische koningin Cleopatra graag in melk en honing. De zuren in melk zijn effectief tegen een droge, schilferachtige huid, terwijl de enzymen in honing de huid zachter maken.

9. Keelpijn

Een laatste slim beautygebruik van honing is het verzachten van keelpijn. Meng een teelepeltje honing met je thee en laat de honing je keelpijn wat verzachten.

Dit waren 9 dingen die je met honing kunt doen. Honing is een heel veelzijdig product dat echt super is als beauty middeltje!

Ken je nog andere gebruiken voor honing? Laat deze dan achter in de reacties, zo kunnen we allemaal bijleren!

Rosalie
X

You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me