Anna Nooshin - On Top review

15:00:00Vandaag heb ik een ander soort artikel voor jullie namelijk een review van een boek. Ik ga vandaag het boek On top van Anna Nooshin bespreken. Ik wil dit in de toekomst vaker doen want ik lees graag en vaak en vind dit zelf leuke artikels om te lezen. Maar nu terug naar het boek van Anna

Anna is een fashion blogger en mede eigenaar van het online magazine NSMBL.nl. In april van 2015 kwam dit boek van Anna uit en ik heb pas onlangs een exemplaar in handen gekregen.

Inhoud

Het boek wordt omschreven als een handboek voor (online) succes. Het gaat over haar levens ervaringen, persoonlijke verhalen en het ondernemen. Dit is een topic wat mij aanspreekt, het is een boek wat je kan helpen door te kijken naar de levenservaringen van Anna en daaruit te leren.

Het boek wordt als volgt omschreven bij bol.com:

On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie - never seen before - privéfoto's waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.

Turn you're can'ts into cans and your dreams into plans.

Anna heeft in no time een indrukwekkende carrièresprong gemaakt. In On Top lees je hoe een jeugd in asielzoekerscentra, honderden obscure bijbaantjes, high end stages in New York en een low budget wereldreis hebben bijgedragen aan haar huidige succes. En dan, wat gebeurt er als je ineens "on top" staat? Hoe verandert je leven, hoe veranderen je vriendschappen, wat gebeurt er als je voor je droom gaat en het lukt?


Mijn mening over het boek

Ik vind het een goed boek, het leest echt vlot. De situaties worden heel goed uit gelegd en je kan er echt dingen uit leren. Zij legt alles uit zoals zij het beleefde en dat persoonlijke spreekt mij heel erg aan in dit boek. Je krijgt een duidelijk beeld van hoe het is om als kind op te groeien in asielkampen, haar vele jobs die ze gehad heeft, tips om op wereldreis te gaan, hoe het is als ondernemer... .

Het boek is in een aantal grote delen opgedeeld: Anna's jeugd, falen in alles wat je doet, blogger worden, eigen baas, fotoshoots, relaties en een aantal tips.

Het hoofdstuk over haar jeugd is heel grappig geschreven en dat over een thema waarin ze zichzelf toch wel bloot geeft. Echt chapeau dat ze zo open over haar jeugd geschreven heeft. De ervaringen die Anna daar opdoet komen nadien nog allemaal aanbod en zo zie je dat het boek als een puzzel in elkaar zit.

Na dit heel persoonlijk hoofdstuk lees je meer over haar wereld reis, haar vele jobs maar ook over het oprichten van NSMBL.nl. En ten slotte nog een paar hoofdstuks over persoonlijke dingen zoals relaties en andere tips.


Ik vind vooral het hoofdstuk over haar blog het interessants, want laten we eerlijk zijn daarom ben ik dit boek gaan lezen. Je krijgt enkele goede tips over ondernemen, types van bazen, marketing,  ... .

Het einde van het boek met de relatie tips en andere tips vond ik minder ik  heb zelfs stukken van het boek over geslagen. Een heel hoofdstuk over grijze haren?! Sorry maar daarvoor lees ik dit boek niet.

In het algemeen vind ik dit een goed boek. Het is heel vlot geschreven en leest heel leuk. Dit boek is vooral handig als je in de 20 bent en net als Anna niet weet wat je nu moet doen. Ook staan er goede tips in voor online succes en dan vooral voor bloggers.

Het boek kost €20 en is te koop bij meeste boekenhandelaars en ook online bij bv. bol.com.

Rosalie
X

You Might Also Like

2 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me