Mijn familie recept voor tiramisu!

06:00:00Bij elke feestgelegenheid wordt er bij mijn familie tiramisu gemaakt. Dit is makkelijk te maken en heel erg lekker. Ik laat jullie vandaag mijn familie recept zien zodat jullie deze ook kunnen maken!


Wat heb je nodig voor het recept?

- 160 gram heel fijne suiker
- 7 eierdooiers
- 5 eiwitten
- 500 gram mascarpone
- Lange vingers of boudoir koekjes
- Decoratie met cacao poeder of geraspte pure chocolade
- Een scheutje amaretto
- Een tas sterke koffie

Hoe maak je dit nu?

Mix 80 gram suiker met de eierdooiers samen totdat deze een lichte gele kleur heeft. Als dit goed gemengd is doe je de mascarpone erbij. Meng dit ook even door zodat alles volledig gemengd is. En voeg nu de scheut amaretto toe en meng dit ook even door. Dit laat je nu even rusten.

Meng nu de eiwitten samen met 80 gram suiker. Meng dit samen net zolang tot dat het stijf wordt. Je zou dan pieken kunnen maken die niet terugvallen. Of je kan het ondersteboven houden en het mag dan niet bewegen.

Neem nu het eerste mengsel en meng hier voorzichtig het eiwitmengsel erdoor. Je voegt beetje bij beetje het eiwit er aan toe en roert dit er heel zachtjes erdoor heen.

Nu is het beslag klaar. Nu kan je beginnen met het vullen van de glaasjes. Je neemt de lange vingers en dop deze heel even in de koffie en legt deze in het glas. Hierboven breng je een laagje van het mengsel aan en dan weer een laag in koffie gedopte koekjes. En dan hierboven weer 1 laagje van het mengsel.

Wij maken het meestal 2 laagjes maar als je wilt maakt je er meerdere dan breng je dunnere laagjes mengsel aan. Nu zet je dit in de frigo, het liefst een dag voordat je het nodig hebt. Hij is het lekkerst als hij een dag op voorrand gemaakt is. Dan zijn de koekjes wat zachter geworden en dan is het mengsel goed stijf geworden.

Als je nu wilt opdienen dan kan je er wat cacao poeder op doen of wat pure chocolade erop raspen. En dit is het. In totaal ben ik er 20 minuten bezig geweest met dit alles.

Dit is heel makkelijk en snel te maken!

Is dit wat te simpel of gewoontjes voor jou? Dan is deze variant met aardbeien misschien iets voor jouw. Deze is ook heel lekker.

Ik hoop dat jullie dit recept leuk vonden!

Wat is bij jullie een echt feest desert?

Rosalie
X

You Might Also Like

2 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me