Sensationails review

15:27:00


Een paar jaar geleden heb ik dit sensationails setje gekocht. Dit was nog voordat alle merken met gelnagellakjes uitkwamen. Ik heb onlangs mijn kamer opgeruimd en kwam deze tegen en ik zag dat ik er nog geen review van gemaakt had, dus het ideale moment om dat nu te doen.


Dit zijn een paar van de kleuren die sensationails heeft. Zelf heb ik raspberry wine, een wijnrode kleur met glitters er in.


Dit is de inhoud van het setje. Ik heb de starterkit, met dit setje kan je normaal 10 x je nagels lakken. Het setje kostte destijds € 69,99 nu kan je deze al kopen voor € 55, 99. In het setje vind je de led lapmp, nagel vijl, cleansing gel, top en base coat, primer en de nagellak zelf. Ook zie je een bokkepoot en een pluisvrije doekjes en een instructie boekje.


Dit zijn de producten die je nodig hebt voor de gelnagels. Maar hoe gebruik je deze?  Je vijlt eerst je nagels in de juiste vorm, dan maak je je nagels helemaal proper met het pluisvrije doekje. Dan breng je de primer aan en laat deze drogen. Dan een laagje top en base coat, deze laat je drogen onder de lamp voor 30 seconden. De lamp blijft 60 seconden branden maar na 30 seconden komt er een signaal zodat je weet wanneer je je handen moet weghalen. Nadien breng je 2 laagjes nagellak aan, deze laat je elk 60 seconden drogen en dan rond je nog af met een top en base coat (en deze laat je ook drogen voor 30 sec). En als allerlaatste stap reining je je nagels met de cleansing gel en het pluisvrije doekje. Dit zijn de officiële instructies.

Mijn bevindingen: Na het aanbrengen (en drogen) van de primer blijft er een plakkerige laag achter op je nagels dit hoort er bij maar ik vond dit nogal vervelend zo wist ik nooit zeker wanneer mijn nagels volledig droog waren bij elke tussenstap. De gel base en top coat en de nagellak allebei zijn heel dik van structuur, je moet deze zo licht mogelijk aanbrengen want anders na 4 laagjes krijg je heel dikke nagels en dit ziet er niet mooi uit.Zo zien je nagels eruit als je ze onder de lamp steekt (dit is enkel zo gedaan voor de foto, je moet ze helemaal onder de led lamp steken). Bij de gel  base en top coat geven je nagels licht als ze nog nat zijn, dus dan weet je dat je deze langer moet laten drogen. Bij al mijn lakjes heb ik mijn nagels langer dan voorzien moeten laten drogen. Dus waar de gel base en top coat normaal 30 sec. nodig heeft heb ik ze 1 minuut onder de lamp laten drogen en ook voor de nagellak zelf i.p.v. 1 minuut heb ik deze 2 minuten laten drogen. 

Ook viel het mij op dat bij de nagellak kleur de gellak wat inkrimpt, dit zie je vooral aan de tippen. Waar daarvoor nog gellak zat is opeens weg. Bij de 2e laag heb ik er opgelet en een extra laag aan mijn tippen aangebracht en deze is dan wel blijven zitten. 

Nadat je alle stappen hebt gedaan moet je je nagels schoonmaken met de gel cleanser, dit zorgt er voor dat het plakkerige effect van de gellakjes weggaan. Let op dat je nagels volledig droog zijn anders veeg je wat kleur mee af! Ook moet je er op letten dat je je nagelriemen niet meelakt, want dit droogt ook mee en is heel moeilijk om te verwijderen. 

Doordat je per laagje je handen 3 keer moet laten drogen, duimen gaan er samen in en je in totaal 5 laagjes moet aanbrengen duurt het heel lang eer je klaar bent. Ik ben bijna een uur (!)  bezig geweest met het lakken van mijn nagels! 


Zo zien mijn nagels er na gebruik eruit. Het was vrij moeilijk om de kleur te fotograferen door de glans die hij bevat. Maar op deze foto zag je de kleur het beste, het is een donker rode kleur met subtiele glitterjes. Dus in het echt is hij donkerder en minder roze. 


De nagellak ziet er eigenlijk net uit zoals de verpakking aangeeft.

Na het lakken van mijn nagels bleef het product zeker 2 weken goed zitten. Langer waarschijnlijk ook maar aangezien ik al een serieuze uitgroei had heb ik hem volledig verwijderd. Wat trouwens een heel karwei is!

Even kort overlopen wat ik er van vind;

Het product doet zijn werk goed, de nagels zien er goed uit voor zeker 2 weken. Maar het product is niet erg handig in gebruik. Het duurt lang, zeker nu je van veel merken gellakjes vind die veel sneller in gebruik zijn. Ook het is teveel werk, je moet in totaal 5 laagjes aanbrengen en laten drogen! Ook vind ik het te duur voor wat het is. Ik heb destijds € 69,99 betaal om 10 keer mijn nagels te kunnen lakken. Voor dat geld had ik veel verschillende lakjes kunnen kopen waarvan ik minstens evenveel plezier mee gehad had.

Dus ik vind het product fijn maar ik zou het zeker niet opnieuw kopen, ik zal hem wel opgebruiken en dan vooral de top en base coat, ik denk dat je daarmee zowat elke nagellak landhoudend kunt maken. Maar ik hou het in het vervolg bij andere merken van gellakjes, deze houden misschien minder lang maar ze zijn even mooi, goedkopen en ze nemen minder tijd in beslag.

Welk merk van gellakjes vind jij het fijnst?

Rosalie
X

You Might Also Like

1 reacties

  1. Jammer dat het product zo tegenvalt, ik gebruik de gellakjes van sally handsen graag.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me