Tea tree olie van de body shop

06:00:00


Een tijdje geleden kreeg ik van mijn zus de tea tree olie van de Body Shop. Ik wou dit al heel lang eens proberen en de werking van dit product testen. Tea tree kan gebruikt worden voor veel verschillende doeleinden maar ik kende het vooral al wondermiddel tegen puistjes. Werkt het echt?
Als eerst wat meer over het product zelf:

Melaleuca alternifolia (Maria Serena).jpg (bron)

Tea tree olie komt van de bladeren van de Australische boom Melaleuca Alternifolia. Tea tree kan worden gebruikt voor huid aandoeningen, zoals puistjes, je haar, verkoudheden, ... . Tea tree olie heeft ongelofelijk veel gebruiken.

Ik heb er zelfs een artikel gevonden waar alle mogelijke werkingen gegeven worden. Het artikel vind je hier.

Om een paar ideeën te geven heb ik er een paar opgesomd die ik in het artikel vond.

Je kan tea tree olie gebruiken in een olie brander. Dit geeft een frisse geur in je huis maar daarnaast desinfecteert het,  het helpt daarnaast ook besmettingen te vermijden en ten slotte helpt het tegen hinderlijke insecten.

Je kan het in bad gebruiken. Dit helpt tegen spierpijn, het heeft daarnaast een genezende werking bij huiduitslag zoals eczeem, het verlicht ademhalingsproblemen en ten slotte helpt dit ook als verlichting voor reumatische klachten.

En een laatste voorbeeld dat ik ga geven is voor je haar. Je kan het product mengen met wat pure alcohol en dit masseer je dan dagelijks in je haar en hoofdhuid. Het verstrekt het haar en de hoofdhuid en het werkt anti-roos.

Dit zijn enkele van de voorbeelden maar in  het artikel vind je echt ongelooflijk veel mogelijkheden. Ik raad je zeker aan om dit te lezen.

Maar nu terug naar mijn review!


Zo ziet het product eruit, het is een simpele verpakking. Het is wel een vrij stevige verpakking.


In het product zit 20 ml en bevat 15% tea tree olie. 


En zo ziet de dop er uit. Het is een handige dop, zo kan je de olie goed doseren. En dat is goed want je hebt per keer maar heel weinig van het product nodig.

Als je het product open doet ruik je een heel kruidige geur en deze vind ik heel erg lekker ruiken. Het doet mij denken aan mijn grootouders die vroeger veel van deze oliën hadden en gebruikten. Het product zelf is kleurloos.

Je moet een klein beetje van het product aanstippen op het puistje en dan binnen 2 dagen is hij weg. Ik heb het 2 keer 's avond voor het slapen aangebracht en dat was blijkbaar voldoende om de puistjes te verwijderen. Het product droogt het puistje volledig uit en dan is binnen no time weg.

Als je puistje open is kan het product een beetje branden maar daar ben je snel vanaf. Je moet er echt opletten dat je enkel het puistje aanstipt en niet je huid mee neemt. Je kan lichtjes rondom aanstippen maar niets meer.

Ik had de eerste avond mijn huid rondom goed aangestipt voor de zekerheid zodat de puistjes echt weg zouden gaan. Met als resultaat dat mijn huid volledig uitgedroogd was, het zag er echt niet uit! En het heeft een paar dagen geduurd eer ik dit verholpen kreeg door heel veel voedende crèmes te gebruiken. Let hiermee op dus stip enkel het puistje aan.

Het product is van de body shop en kost € 14.

Voordelen:

+ de goede werking
+ gebruik voor veel verschillende dingen
+ geur
+ prijs
+ kleurloos

Nadelen;

- droogt je huid heel erg uit

Kende je dit product al?

Rosalie
X

You Might Also Like

4 reacties

 1. Het helpt dus wel tegen puistjes, maar even opletten met een droge huid. Duidelijke review!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist niet dat het zo'n goed product was, ik geloof namelijk niet in van die 'natuurlijke' producten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook net gekocht en ben het nu aan het uittesten! Ik vind de geur juist heel straf en niet zo aangenaam. Het werkt wel echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een sterke geur maar ik hou wel van kruidige geuren. Dat heb je altijd met geuren de een van het lekker en de andere niet

   Verwijderen

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me