MLIP #7: solliciteren en aankoop mac lipsticks!

06:00:00Er is weer een week voorbij, deze week stond bij mij in het teken van sollicitaties. Ik heb meerdere gesprekken gehad, en veel gesolliciteerd. Daarnaast heb ik eindelijk mijn mac lipsticks kunnen kopen.


Maandag


Maandag begon voor mij met een sollicitatie gesprek. Het was een leuk gesprek maar ik heb er nog niets van gehoord. Ik hoop volgende week hier meer over te horen.


Ik was in Hasselt heel dicht bij het centrum voor mijn gesprek en besloot om nog eens langs te gaan bij MAC. En eindelijk na 2 weken! hadden ze russian red aangevuld. Deze kocht ik meteen en ook nam ik velvet teddy mee. Dit zijn mijn eerste mac lipsticks en ik ben er heel blij mee :) Van deze kan je in de komende weken reviews van verwachten op de site. De rest van de dag heb ik deze video ge-edit en een voice over ingesproken. Het was vrij moeilijk om het volume juist te krijgen maar na 8 keer (!) is het mij eindelijk gelukt om het geluid sterk genoeg op te nemen. Ik ga in de toekomst moeten kijken naar een microfoon want dat zou het veel makkelijker moeten maken. Dus dit komt op mijn shoplijstje te staan. 

Dinsdag

Op dinsdag heb ik de hele dag gesolliciteerd. Ik heb een paar gesprekken gehad maar het vlotte niet met gesprekken zoals ik wou dus ik heb dinsdag de hele dag gezocht naar vacatures die matchte met mijn profiel en dan op deze gesolliciteerd.

Daar kruipt nogal veel tijd in omdat je steeds opnieuw een motivatie brief moet schrijven en daar kruipt tijd in. Wil je misschien tips zien over het schrijven van sollicitatie brieven? Na de afgelopen 2 weken heb ik redelijk wat kennis hiervan, laat maar weten in de reacties als je dit wilt.

Woensdag

Op woensdag kreeg ik al een paar telefoontjes over mijn sollicitaties. En ik mocht vrijdag al meteen op sollicitatie gesprek gaan bij een bedrijf. En ook volgende week heb ik een afspraak met een uitzendbureau. Dit was een snelle reactie van de bedrijven en daar ben ik super blij mee. 


Op woensdag heb ik mijn stash eens uitgezocht. Sommige producten had ik al heel lang en waren echt niet meer goed, dus heb ik ze weg gegooid.  Dit zijn de producten die ik heb weggegooid omdat ze vervallen zijn.

En ' s avonds moest ik weer naar school. We kregen uitleg over een groot project dat we moeten doen voor onze opleiding. Het gaat over een project dat 2 jaar kan duren. Ik had gehoopt om te weten welk project ik moest gaan doen maar helaas dit wordt pas later besproken.

donderdag


Op donderdag ben ik bezig geweest voor de blog. Ik ben al een tijdje deze haarlijn producten aan het testen van Yves Rocher. En op donderdag heb ik onder andere de nagellakjes geswatched. En ook de andere producten heb ik voor het eerst geprobeerd. Normaal komt de review van de haarlijn producten online en binnenkort alle andere producten van deze foto.

Vrijdag

Op vrijdag had ik maar liefst 2 sollicitatie gesprekken opstaan. Een staat er al in van vorige week en de andere pas vanaf woensdag.

Ik ben als eerste naar een boekhoudkantoor gegaan voor een gesprek. Het gesprek ging wel alleen viel het me heel erg op dat de 2 interviewers het gesprek niet voorbereid hadden. Zo viel er vaak een stilte en ook leek het alsof ze mijn cv voor het eerst bekeken. Dit gaf niet echt een leuk gevoel maarja.

In de namiddag heb ik een anders gesprek gehad bij een ander bedrijf in de financiële sector. (Ik hou het bewust vaag omwille van mijn privacy) Dit is echt een job die ik zou willen doen dus hier was ik wel wat zenuwachtig voor. Ik gesprek verliep vlot en woensdag hoor ik iets.

Van de uitzendbureaus van de bedrijven krijg ik woensdag te horen of ik de job krijg of niet. Spannend! Maar ik hou er heel sterk rekening mee dat het resultaat negatief kan zijn zeker omdat ik weet dat beide bedrijven meerdere mensen gesproken hebben. En omdat ik geen relevante werkervaring heb. En dat is toch een nadeel zeker om iets te vinden op master niveau daar verwachten ze bijna altijd min 2 - 3 jaar werkervaring.

Zaterdag + Zondag

In het weekend heb ik niet veel kunnen doen om wille van het slechte weer. Ik wou foto's maken voor op mijn blog maar het was zo grauw weer. En zelfs met softboxen zagen de foto's er niet goed uit, dus heb ik het maar gelaten.


Ik ben dan maar iets gaan eten met mijn familie. Ik heb ook cocktails gedronken, dit is Hawaiian dream mijn favoriete cocktail. Aan de barman heb ik het recept gevraagd en het recept staat ondertussen al online

De rest van het weekend heb ik een lord of the rings marathon gehouden. Met de extended versies, deze duurt ongeveer anderhalf uur langer dan de gewone versie. Het was een leuk om de extended versie te kijken, hier zie je dat ze de boeken beter gevolgd hebben. En dat maakt het extra leuk.

En dat was mijn week! Voor volgende week staat momenteel 1 gesprek met een uitzendbureau op de agenda en natuurlijk de telefoontjes van de uitzendbureaus met meer informatie van de afgelopen sollicitaties.

Wat heb jij vorige week allemaal gedaan?

Rosalie
X

You Might Also Like

1 reacties

  1. Wat heb je leuke lipsticks gekocht. Ik zou graag het artikel met sollicitatie tips zien, het kan altijd van pas komen. De extended versie vind ik zo veel leuker dan de gewone, hij duurt langer maar je krijgt meer details zodat het verhaal veel beter te volgen is

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me