Mijn doelen voor 2016 - Update

06:00:00


In heb begin van het jaar schreef ik mijn doelen voor 2016 neer en na 6 maanden is het tijd om te zien hoe het met deze doelen gesteld is. Hoe heb ik het gedaan? Je leest het hier


Afstuderen


Mijn eerste en belangrijkste doel van 2016 was afstuderen. En ik mag met enige trost zeggen dat dit gelukt, in februari behaalde ik mijn Master in Handelwetenschappen. Zoals waarschijnlijk duidelijk is zou ik normaal in September afgestudeerd moeten zijn maar mijn thesis gooide roet in het eten maar 4  maanden later lukte het me wel.

Wel ben ik niet volledig gestopt met leren. Ik heb mij namelijk in februari ingeschreven voor een leraren opleiding. De welbekende D cursus, als je dit full time doet heb je in 1 jaar het diploma maar ik doe het via avond school en dan doe je er 2 tot 4 jaar over. Ik heb net mijn examens van het semester afgelopen weken afgelegd en ik hoor binnenkort de uitslag  hiervan. Spannend!

WerkenBij het afstuderen hoort ook het zoeken en het vinden van een eerste baan. Na het afstuderen had ik twee opties of de D cursus full time te doen (en dan werken een jaar uitstellen) of meteen werk zoeken.
Ik koos voor de tweede optie, ik wou niet nog meer tijd verliezen om te gaan werken.

Dit doel is ook gelukt! Ik heb een maand gezocht naar een job en heb toen mijn interim contract getekend. In alle eerlijkheid het is niet de job die ik zocht of waar ik een diploma voor heb. Ik heb even gezocht (en gesolliciteerd) voor een job op masterniveau maar overal was er hetzelfde kritiekpunt namelijk ik had geen relevante ervaring.

Het enige wat op mijn cv stond als ervaring was mijn stage en vakantie werk bij een boekhoudkantoor.  Dus toen ben ik verder gaan zoeken voor een job waar ik welk goede, relevante ervaring kan opdoen. Ik werk nu op de finance afdeling van een groot internationaal bedrijf, dus als ervaring kan dit toch wel tellen. Ik hoop dat er groeimogelijkheden zijn binnen het bedrijf en mocht dit niet mogelijk zijn dan heb ik die ervaring toch al mee.

Bloggen & YoutubeVoor mijn blog en youtube kanaal had ik in januari de grootste plannen. Ik wou blijven bloggen en ook verder gaan met mijn youtube kanaal.

Ik ben beide blijven doen maar minder dan mijn initiële bedoeling was. Ik wou in 2016 van 3 naar 4 artikels per week gaan en dit heb ik een tijdlang vol kunnen houden maar sinds ik fulltime werk was dit niet meer mogelijk.

Ik probeer nu 3 artikelen per week online te zetten wat soms lukt maar meestal niet. Maar ik verkies om artikelen te schrijven over producten die ik langere tijd getest heb zo dat ik er een goed uitgebreid beeld van heb. Dus soms is het 1 artikel in de week soms meer, maar mijn doel is wel om drie artikelen per week online te hebben. Ik merk trouwens ook aan mijn statistieken dat op de dagen dat er normaal een artikel online komt ik meer bezoekers heb. En ik vind het dan altijd jammer dat ik geen artikel online heb gezet. Maar dit is een work in progress.

Dan verder met mijn youtube kanaal, ik ben in oktober pas begonnen met youtube en ik vind het nog altijd heel leuk om te doen. En na een tijdje te twijfelen heb ik nu toch eindelijk de knoop doorgehakt, mijn youtube kanaal wordt een Engelstalig youtube kanaal. Ik heb nog een paar Nederlandstalige video's opgenomen die nog online moeten komen en nadien komen er alleen nog Engelse video's online.

Wist je niet dat ik een youtube kanaal heb? Je kan het hier vinden!

Ik had mij ook een doelstelling gegeven en ik wou zowel 100 volgers op zowel mijn blog als youtube. Ik heb momenteel 34 volgers op bloglovin en 9 op Youtube. Vooral het aantal van youtube is gestegen maar ik zit nog ver van de 100 bij beide. Ik merk dat je vooral volgers krijg via winacties en dat is zonde. Maar ik heb nog 6 maanden om aan de 100 te komen dus er kan nog van alles gebeuren.

Dus deze is in progress.

Meer kokenIk wou in 2016 meer koken en meer nieuwe recepten proberen. Ik wou minstens 1 nieuw gerecht per maand maken. En ik moet zeggen dat dat zelfs te veel was ik heb op de eerste 6 maanden van dit jaar 2 nieuwe gerechtjes leren maken. En dit waren beide pasta gerechtjes specifiek voor mee te nemen voor het werk.

Dus deze is flink gefaild!

Meer sportenIk wou in 2016 meer sporten en ik heb een tijdje lang aan Yoga gedaan maar daar ben ik mee gestopt.

Misschien pak ik het later terug op maar dit staat voorlopig niet op de agenda.

ReizenIk wou meer reizen, meer van de wereld zien. Alles wat rood is op bovenstaande kaart zijn de landen die ik al bezocht heb. Voorlopig ben ik dit jaar naar Turkije gegaan maar daar ben ik al vaker geweest dus als nieuw land telt dit niet. Misschien plan ik een andere reis dit jaar maar voorlopig ben ik aan het sparen voor een auto dus het zal niet voor morgen zijn.

Dit waren al mijn doelen van 2016 sommige zijn gehaald en andere niet. Ik blijf werken om de overblijvende te halen en ik ben ook op zoek naar nieuwe want nu blijven er niet veel doelen meer over.

Hoe zit het met jouw doelen?

Rosalie
X

You Might Also Like

1 reacties

  1. Mijn doel voor 2016 was 10 kg afvallen en ik ben nu al 5 kg kwijt. Dus ik ben goed op schema :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me