Doelen 2016 – hoe heb ik het gedaan ?

06:00:00


Ik heb dit jaar (net zoals andere jaren) mijn doelen voor het nieuwe jaar in een artikel gezet. Ik vind dan altijd leuk om op het einde van het jaar te kijken hoe ik het gedaan heb.


Mijn artikel met doelen vind je hier. Ik heb dit jaar ook voor het eerst een update artikel geplaatst in Juni; deze vind je hier.

Afstuderen

Mijn allereerste doel van 2016 was afstuderen. Ik zou normaal in september 2015 afstuderen  maar mijn thesis gooide roet in het eten. Maar 4 maanden later was ik dan toch EINDELIJK afgestudeerd.

Ik ben wel niet volledig gestopt met leren. Zoals ik ook in mijn update artikel aangaf, ben ik nu bezig met een lerarenopleiding (ook wel D-cursus genoemd). Dit is een specifieke opleiding voor mensen die al een diploma hebben waardoor de opleiding minder lang duurt. Voor mensen die de opleiding voltijds volgen duurt het 1 jaar. Ik volg de opleiding via avondles waardoor ik er 2 tot 4 jaar over moet doen (afhankelijk van hoe snel je wilt gaan). Ik probeer het in 2 jaar te doen, maar het valt me toch zwaarder dan gedacht.

Zo zit ik nu elke donderdag en zaterdag in de les, heb ik redelijk veel taken en werk dat ik thuis moet doen. Dit gecombineerd met een full time job is niet gemakkelijk.  Maar voorlopig houd ik vol, ik zit nu in mijn 2e semester en ik heb examens in Januari, als ik deze haal ben ik al halverwege de opleiding.

Voor de nieuwsgierigen: Ik ben niet van plan om als leerkracht te gaan werken in de nabij toekomst, dit diploma is voor het eventueel later te gebruiken. En ik wil het nu al halen dan heb ik het en moet ik later niet voor het diploma gaan.

Werk vinden


Een maand nadat ik afgestudeerd was had ik werk gevonden. Het was niet het werk dat ik zocht en niet een job waarvoor ik een diploma heb. Maar ik vond moeilijk werk omdat ze voor masters bijna overal ervaring vroegen en als net afgestudeerde had ik bijna geen relevante ervaring. (enkel vakantie werk en stage) Dus ik heb de job aangenomen om ervaring op te doen en terwijl ben ik verder blijven zoeken naar een job die meer bij mij paste. 

Ik heb uiteindelijk 7 maanden gewerkt bij het bedrijf en ben toen in Oktober begonnen bij mijn huidig werk. Ik ben de publieke sector ingegaan, iets wat ik al langer wou doen. Maar om de publieke sector in te geraken heb je geduld nodig want je moet verschillende testen afleggen en dat neemt wat langer in beslag.

Ik werk nu in Brussel en ben heel erg blij met mijn nieuwe baan. Ik werk in een heel leuk team met allemaal leuke mensen, ik leer nieuwe dingen bij en ga uiteindelijk werk doen waarvoor ik gestudeerd heb en wat ik graag doe.

Het traject naar het werk is lang (ik doe er enkel anderhalf uur over) maar dat heb ik er graag voor over. In de trein kan ik  slapen, lezen en ik wil in de toekomst een mini laptop kopen zodat ik ook voor mijn blog kan werken in de trein.

Een bijkomend voordeel van in Brussel te werken, ik kan nu vaker naar persevents gaan. De meeste zijn in Antwerpen en vanuit mijn vorig werk kon ik daar niet naar toe gaan zonder verlof te nemen. Pluspunt!

Bloggen & Youtube


Dit jaar wou ik 3-4 artikelen online zetten, een  moeilijk doel maar de eerste maanden is dit mij gelukt. Maar van het moment dat ik ben begonnen te werken werd dit veel moeilijker. Hierdoor kwamen er steeds minder artikels online wat mijn bezoekers aantal niet goed deed. In plaatst van te groeien is de eerste helft van het jaar mijn lezers aandeel gezakt. Hierdoor werd ik ontmoedigd en ben ik ook minder gaan bloggen.

Ik was uitgekeken op mijn lay-out en ook een beetje op het bloggen. Dus i.p.v. te bloggen ben ik meer achter de schermen bezig geweest met een logo te ontwerpen en een nieuw lay-out te maken wat meer bij mij past. In september heb ik dit gelanceerd en ik ben heel blij met het resultaat!

Ik had ook een cijfer geplakt op het aantal volgers ik wou hebben op bloglovin’, ik wou er 100 en heb er uiteindelijk 48. Dit zijn er geen 100 maar dat is niet echt erg.

Ook was ik ambitieus met mijn Youtube kanaal. Ik ben vorig jaar in Oktober begonnen met youtube en ik wou dit in 2016 verder uitbouwen.

Ik heb uiteindelijk in 2016 niet veel video’s online gezet. Ik vind youtube een leuk medium en ik maak en edit ook graag video’s maar ik vind het nog steeds eng om een video te uploaden. Je geeft veel meer vrij over jezelf, je wordt veel sneller beoordeeld, bekritiseerd en bij een blog heb je hier meer controle over.  Ik voel me veiliger op mijn blog maar ik blijf het leuk vinden en ga er zeker mee verder.

En dit in het engels! Ik heb er in 2016 veel over getwijfeld en heb toen een paar maanden geleden de knoop doorgehakt en ik heb besloten om enkel nog in het Engels video’s te maken. Ik heb een bepaald doel voor ogen met mijn youtube kanaal en in het Engels is dit veel makkelijker te bereiken.

Ook een leuk ding om te vermelden: ik ben in 2016 voor het eerst uitgenodigd voor pr events! Ik ben al beginnen bloggen toen ik 16 was (op een ander domeinnaam en over een ander topic). In de 8 jaar dat ik al blogde had ik nooit echt contact met pr bureaus. Vanaf dit jaar is daar verandering in gekomen, ik heb zelf besloten om er een paar te mailen en dat heeft een paar positieve gevolgen gehad zoals uitnodigingen voor pr events. Dit was voor mij een grote stap om te doen maar ik ben blij dat ik het gedaan heb!

Meer koken


Ik kook graag alleen neem ik niet vaak tijd hiervoor. Daarom had ik in 2016 het doel om meer te koken en meer nieuwe dingen proberen te maken.
Ik kan over dit doel heel kort zijn, dit is niet geslaagd! Ik heb minder dan ooit gekookt en amper iets nieuws leren koken. Wel kan ik nu een paar pasta’s maken en heb ik voor de feestdagen brownies gemaakt die heel lekker waren.

Reizen


Deze staat al een paar jaar op mijn lijstje. Ik wil meer zien van de wereld maar ook in 2016 lukte dit niet. In 2016 ben ik op vakantie gegaan naar Turkije, een super leuk land en het was ook een goede vakantie alleen ben ik er al vaker geweest (het was zelfs de 5e keer in hetzelfde hotel!). Maar als nieuw land telt dit niet.

Dit waren de resultaten op mijn doelen van 2016! Overal ben ik best tevreden met hoe ik het gedaan heb. De belangrijkste doelen voor mij waren afstuderen en werk vinden en deze zijn beide gelukt.

Voor volgend jaar ga ik een paar van deze doelen hernemen en wil ik het beter doen dan dit jaar!

Zijn jullie doelen voor 2016 uitgekomen? 

Rosalie
X


You Might Also Like

1 reacties

  1. Nou meid je mag best trots op jezelf zijn hoor, fijn dat je werk gevonden hebt waar je het naar je zin hebt. Jammer van de blogaantallen, maar misschien groei je 2017 wel heel veel. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me