Drie gratis dingen die je deze feestdagen kan doen voor een ander!

06:00:00


 De feestdagen staan weer om de hoek  en ik vind het belangrijk om tijdens deze momenten niet enkel aan mezelf of aan mijn familie en vrienden te denken maar ook aan andere mensen die het minder goed hebben. En wat ik voor deze mensen kan beteken.

In deze blog post wil ik drie manieren aanhalen waarbij je anderen kan helpen. De makkelijkste methode is natuurlijk om een gift te doen aan goede doelen die  anderen helpen. Maar je kan ook terug geven zonder dat het je iets kost lees verder voor meer informatie


Bloed geven

Afbeeldingsresultaat voor bloed geven

De makkelijkste methode om anderen te helpen is door je bloed te doneren. Dit kan je doen vanaf je 18e en neemt maar een paar minuten van je tijd in beslag. En je redt er mensen levens mee!

Ik ben zelf beginnen bloed geven de dag nadat ik 18 werd en geef sindsdien elk jaar 3 – 4 keer bloed.  Dit is voor mij een kleine moeite maar een die ik met veel plezier doe.

Tijdens drukkere periodes  wordt er minder bloed geven terwijl dit noodzakelijk blijft.  Het rode kruis opent daarom nu zaterdag 10 december uitzonderlijk hun bloed donatie centrums zodat mensen langs kunnen gaan om bloed te geven.

Mocht je bloed willen geven kan je op http://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed/ kijken waar je in jouw buurt bloed kan geven. ( Dit kan ook op andere dagen dan zaterdag, via de link vind je ALLE dagen waarop je kan bloedgeven)

Mocht je geen bloed willen geven, ze zoeken ook altijd mensen die plasma of bloedplaatsjes willen geven. Deze behandelingen duren wel iets langer (+/- 30 minuten)

Amnesty international schrijfmarathon (AIS vanaf nu)

Afbeeldingsresultaat voor amnesty international schrijfmarathon

Vorig jaar hoorde ik voor het eerst over de AIS, het idee hierachter is heel simpel maar doeltreffend. Amnesty organiseert wereldwijd een ‘protest’ actie . Sympathisanten overal ter wereld schrijven dan (dezelfde) brief voor een tiental mensen / groepen in nood. Amnesty stelt dan een brief op in het engels, spaans, … . En deze schrijf je gewoon over en dropt deze dan gewoon af op een lokaal schrijf marathon event: deze kan je hier vinden https://www.aivl.be/actie/lokale-schrijfmarathon-events.
De brieven vind je hier: http://schrijfmarathon.be je klikt op de persoon voor wie je de brief wilt schrijven en dan vervolgens op 'onderteken de brief'.

Mocht je niet veel tijd hebben, je kan ook alle brieven online onderteken (je moet dan gewoon je naam, email adres en geboortedatum invullen).

Gaat dit voor jouw niet ver genoeg? Je kan ook zelf een schrijfmarathon organiseren, hier vind je meer uitleg hierover: https://www.aivl.be/organiseer-zelf-een-schrijfmarathon-bestel-een-actiepakket

Zelf schrijf ik alle brieven over en heb ik mij ook ingeschreven om dit elke maand te doen. Dit kan je ook doen via deze link: https://www.aivl.be/doe-mee/meld-je-aan/briefschrijver

Dingen wegschenken

Afbeeldingsresultaat voor wegschenken

Kijk eens in jouw kast, heb je echt die trui waar je je niet meer inpast nog nodig? Of dat servies setje dat je van je bomma kreeg?

Spullen die je niet nodig hebt kunnen misschien wel gebruikt worden door anderen. In Nederland is dit al heel gebruikelijk en kan je zelfs (ongebruikte) make-up en verzorgingsspullen wegschenken. Ik denk als ik mijn kastjes even doorhaal ik ook al snel veel dingen vind die ik niet gebruik en niet nodig heb en dus perfect kunnen wegeschonken worden. 

In België heb ik wel geen organisatie gevonden die (ongebruikte) make-up en verzorgings producten aanvaard. Maar mocht je dicht bij de grens wonen kan je deze spullen in Nederland aan een organisatie doneren. 

Maar andere spullen kan je wel wegschenken: Zo kan je aan oxfam bv
http://www.oxfamsol.be/nl/spullenschenken spullen schenken die zij nadien zullen verkopen in hun winkels en met het geld kunnen zij dan hun acties en projecten financieren. Onverkochte producten worden na verloop zoveel mogelijk gerecycleerd.

Dit zijn een paar van de dingen die je kan doen om anderen te helpen.  

Rosalie
X


You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me