Brownie recept
06:00:00
Voor kerst besloot ik last minute nog om kerstbrownies te
maken geïnspireerd op een foto die ik zag op pinterest. De brownies vielen bij iedereen in de smaak en vandaag deel ik het
recept!
Wat heb je nodig?
Voor de brownies;
- 280 gram kristalsuiker
- 170 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 3 eieren
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 95 gram gepelde pistachenoten
- 70 gram pecannoten
- 400 gram chocolade (puur, melk, wit, alles kan!)
- 70 gram cacao
- snufje zout
- 170 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 3 eieren
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 95 gram gepelde pistachenoten
- 70 gram pecannoten
- 400 gram chocolade (puur, melk, wit, alles kan!)
- 70 gram cacao
- snufje zout
Voor de decoratie:
- 360 gram Boter
- 340 gram Bloem
- - 1 eetlepel vanille suiker
- - Groene kleurstof
- - Candy canes
- Ander decoratie materiaal (ik heb chocolade sterretjes en confettie bollen gebruikt)
- - Groene kleurstof
- - Candy canes
- Ander decoratie materiaal (ik heb chocolade sterretjes en confettie bollen gebruikt)
Voor je aan dit gerecht begin zorg er voor dat de boter
op kamer temperatuur is, dit maakt het zoveel makkelijker!
Voorbereidend werk:
Verwarm de oven op 180°. Laat de boter warm worden (gewoon op kamertemperatuur). Pel de pistache noten en voeg deze samen met de
pecannoten. Nu moeten deze gemaald worden, dit mag grof zijn de brownies zijn
lekkerder als je nog wat stukjes noten proeft. Heb je geen mixer?
Gebruik een propere theedoek en sla de noten kapot met een deegroller. Doe de chocolade in stukjes.
Het echte werk:
Doe de boter in een kom en klop deze al even zacht. Voeg dan
de eieren en suiker toe en klop dit even zacht door. Nadien doe je er het vanille suiker,
bakpoeder en bloem er bij en meng je dit nog eens door.
Vervolgens voeg je de cacoa toe en meng dit ook even
door. (Dit kan nogal stuiven dus zet de mixer op een lage stand, of meng eerst
met een handmixer. )
Tenslotte voeg je het snufje zout, de noten en chocolade
toe. Dit meng je nog eens zachtjes door.
Leg bakpapier in je schaal en hierboven giet je het mengsel.
Nadien zet je de brownies in de oven voor 30 minuten op 180°.
Check regelmatig of het klaar is! Dit doe je door een
proper mes in de brownie te steken als je mes er proper uit komt is het klaar!
Laat de brownies even afkoelen en terwijl kan je de boter
crème maken!
Decoratie;
Crème au beurre:
Ook hier gebruiken we verwarmde boter.
Klop de boter even los totdat de boter lichter van kleur
wordt. (Dit kan een paar minuten duren, dit zorgt voor het beste resultaat.) Als de boter losgeklopt is dan voeg je beetje bij beetje de bloem toe. Mix iedere keer het mengsel goed door. Als de bloem er bij is
kan je het vanille suiker en de kleurstof toevoegen. Je hebt maar een paar
druppels nodig (afhankelijk van hoe groen je het wilt)
Als de brownies volledig afgekoeld zijn kan je beginnen
met decoreren! Check eerst of de brownies een vaste vorm heeft,, steek er weer in proper
mes en als deze proper is kan je aan de slag. Zet anders de brownies even in de frigo zodat de
chocolade terug kan stollen!
Doe de crème au beurre in een spuitzak en decoreer je brownie!
Rosalie
X
1 reacties
Klinkt lekker! Ik ga dit recept opslaan en ook eens maken!
BeantwoordenVerwijderenLaat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt