Brownie recept

06:00:00


Voor kerst besloot ik last minute nog om kerstbrownies te maken geïnspireerd op een foto die ik zag op pinterest.  De brownies vielen bij iedereen in de smaak en vandaag deel ik het recept!


Wat heb je nodig?

Voor de brownies;

- 280 gram kristalsuiker
- 170 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 3 eieren
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 95 gram gepelde pistachenoten
- 70 gram pecannoten
- 400 gram chocolade (puur, melk, wit, alles kan!)
- 70 gram cacao
- snufje zout

Voor de decoratie:

- 360 gram Boter
- 340 gram  Bloem
-      - 1 eetlepel vanille suiker
-        -  Groene kleurstof
-        -  Candy canes 
-  Ander decoratie materiaal (ik heb chocolade sterretjes en confettie bollen gebruikt)

Voor je aan dit gerecht begin zorg er voor dat de boter op kamer temperatuur is, dit maakt het zoveel makkelijker!

Voorbereidend werk:

Verwarm de oven op  180°. Laat de boter warm worden (gewoon op kamertemperatuur). Pel de pistache noten en voeg deze samen met de pecannoten. Nu moeten deze gemaald worden, dit mag grof zijn de brownies zijn lekkerder als je nog wat stukjes noten proeft. Heb je geen mixer? Gebruik een propere theedoek en sla de noten kapot met een deegroller. Doe de chocolade in stukjes.


Het echte werk:

Doe de boter in een kom en klop deze al even zacht. Voeg dan de eieren en suiker toe en klop dit even zacht door.  Nadien doe je er het vanille suiker, bakpoeder en bloem er bij en meng je dit nog eens door.
Vervolgens voeg je de cacoa toe en meng dit ook even door. (Dit kan nogal stuiven dus zet de mixer op een lage stand, of meng eerst met een handmixer. )

Tenslotte voeg je het snufje zout, de noten en chocolade toe. Dit meng je nog eens zachtjes door.
Leg bakpapier in je schaal en hierboven giet je het mengsel. Nadien zet je de brownies in de oven voor 30 minuten op 180°.

Check regelmatig of het klaar is! Dit doe je door een proper mes in de brownie te steken als je mes er proper uit komt is het klaar!

Laat de brownies even afkoelen en terwijl kan je de boter crème maken!

Decoratie; 

Crème au beurre: 
Ook hier gebruiken we verwarmde boter.

Klop de boter even los totdat de boter lichter van kleur wordt. (Dit kan een paar minuten duren, dit zorgt voor het beste resultaat.) Als de boter losgeklopt is dan voeg je beetje bij beetje de bloem toe. Mix iedere keer het mengsel goed door. Als de bloem er bij is kan je het vanille suiker en de kleurstof toevoegen. Je hebt maar een paar druppels nodig (afhankelijk van hoe groen je het wilt)

Als de brownies volledig afgekoeld zijn kan je beginnen met decoreren! Check eerst of  de brownies een vaste vorm heeft,, steek er weer in proper mes en als deze proper is kan je aan de slag. Zet anders de brownies even in de frigo zodat de chocolade terug kan stollen!

Doe de crème au beurre in een spuitzak en decoreer  je brownie!


Rosalie
X

You Might Also Like

1 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me