Movie time : Vaiana

06:00:00


Ik ben onlangs vaiana gaan kijken en vandaag mijn review van de film. Dit is de eerste film die ik review dus mocht je opmerkingen hebben hoor ik het graag! 


https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMjI4MzU5NTExNF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzY1MTEwMDI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpgGerne : animatie
Cast : tekenfilm met de stemmen van Laura Tesoro, Sean Dhondt, Hilde Norga, ….
Duur : 103 minuten
Mijn mening : 6
Imdb score: 8/10


Trailer

Korte inhoud: 

De film gaat over de Polynesische stamdochter Vaiana die een gevaarlijke zeiltocht ondergaat om de halfgod Maui te zoeken die hun eiland moet redden.

Mijn oordeel:

Dit is de eerste Polynesische prinses wat meer diversiteit geeft aan de bestaande Disney films. De Polynesische cultuur wordt mooi weergegeven in de film en loopt als een rode draad doorheen de film.

Deze film gaat over avontuur en een romance komt hier niet aan bod. Deze film past met haar emancipatie perfect bij andere helden zoals Pochahontas, Mulan en Merida. En ook Vaiana heeft realistischere lichaamsvormen dan haar voorgangers wat een grote vooruitgang is voor een Disney prises.

De film heeft zijn grappige momenten, en deze ontstaan vooral door de grappige haan. Maar als je hoopt op een grappige film moet ik je teleurstellen op een paar grappige momenten na is er bijna geen humor in de film verwerkt.  Bij deze film gaat het eerder over het avontuur en dat een vrouw sterk genoeg is om dit te doen.

De film is een typische Disney film met veel liedjes, waarvan graag gedaan een van de betere is. De liedjes zijn niet zo goed als bij de andere Disney films. De liedjes zijn nogal saai en er wordt zelfs een liedje herhaald in de film waar beter een ander liedje gebruikt had kunnen worden. En als ik heel eerlijk ben Laura haar stem is niet sterk genoeg om meer kracht te geven aan de liedjes. Ik vind hiervoor de stem van Vajèn Van den Bosche (de Nederlandse versie) en die van Auli’i Cravalho (de Engelse) beter geschikt.

Over het algemeen is het een van de mindere Disney films die ik al gezien heb. De liedjes doen niets voor me en het verhaal is niet echt iets nieuw. Wel vind ik het emancipatie principe goed, de realistischere vormen en dat het niet weer de zoveelste romance is.

Ik mis de tijden dan Pia Douwens de liedjes (stem van Pochontas) inzong en dat je kippenvel krijgt van haar prachtige stem.

Ben je deze film al gaan kijken?

Rosalie
X

You Might Also Like

1 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me