Churros

06:00:00

Afbeeldingsresultaat voor churros
 (bron:https://smittenkitchen.com)

Afgelopen weekend had ik opeens heel veel zin in Churros. Na wat zoekwerk bleek dat je die heel makkelijk zelf kan maken dus ik waagde me er vrijdag avond aan. Vandaag wil ik het recept voor churros delen.

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

- 250 gram bloem
- 250 ml water
- 100 gram roomboter
- 2 eieren
- 1 liter zonnebloemolie om in te frituren
- 50 gram suiker
- eventueel gesmolten chocolade om de churros in te dippen (dikke aanrader!).

Je brengt de boter samen met het water aan de kook. Je laat de boter volledig smelten en laat dit op het vuur staan totdat het mengsel kookt. Dan draai je het vuur uit en voeg je de bloem toe. Dit meng je en al snel krijg je een plakkerig deeg.

Nu laat je het mengsel afkoelen en nadien voeg je de eieren toe. Dit meng je goed door elkaar en dan is het mengsel klaar! Dit mengsel doe je in een spuit zak met ster vorm. Deze ster vorm is heel belangrijk anders kan de churros in de olie ontploffen.

Nu breng je de olie aan de kook (in een ketel of in een frituur) en spuit je het mengsel in de ketel / frituur. Hou ook een mes bij de hand zo kan je het mengsel van de spuitzak loshalen. (Het blijft aan de spuitzak plakken)  

Mocht het mengsel te plakkerig zijn (m.a.w. als je het niet gespoten krijgt, voeg er dan water aan toe en meng het nog eens zodat het minder plakkerig wordt.

De churros laat je een paar minuten bakken en als ze goud bruin haal je ze uit de olie. Laat ze even afkoelen, uitlekken en rol ze dan door de suiker.

Als de churros klaar zijn kan je ze serveren met de gesmolten chocolade!

Bovenstaande foto is ter illustratie, ik vergeet namelijk altijd om foto’s van het eten te maken en anders moet ik een slechte foto delen zoals ik gedaan heb met mijn brownierecept. Mijn churros zagen er ongeveer hetzelfde uit alleen hadden ze meer een boog er in maar dat komt door mijn onhandigheid met een spuitzak.  Ik moet deze gewoonte aanpassen want ik wil meer receptjes delen en dan wil ik er wel graag mijn eigen foto bij zetten.

Rosalie
X

You Might Also Like

1 reacties

  1. Hmm, dit ga ik ook eens zelf proberen te maken! Ik dacht dat dit veel moeilijker was om te maken

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me