Time to read : Vampire Academy

22:02:00

Afbeeldingsresultaat voor vampire academy

Onlangs keek ik de film Vampire Academy  en was ik teleur gesteld. Het verhaal was origineel en best goed maar het was nogal onhandig in de film gepropt waardoor het moeilijk was om te volgen. Toen ik meer informatie opzocht over het verhaal (want de film eindigde met een cliffhanger) ontdekte ik dat dit een verfilming was van een boekenreeks. Dit was het eerste boek dat verfilmd was (en ook de enigste want de film heeft zwaar verliezen gemaakt) dus via de boeken  kon ik het verhaal weten.


Inhoud boek:

In het boek volgen we het verhaal van Rose Hathaway en Lissa Dragomis. Lissa is een vampier, in het boek als Moroi omschrijven. En Rose is een Dhampier. een half mens, half vampier. De taak van de Dhampiers is om de vampiers te beschermen, ze worden daarom hoeders genoemd.
Het boek begint bij Rose en Lissa die zijn weggelopen van hun school en op het moment dat ze gevonden worden door hoeders  die hun terug brengen naar de school. En vandaar begint het echte verhaal. Na een tijdje beginnen er dode dieren op de kamer van Lissa te komen en ontvangt ze dreigbrieven.

Ook is er een nieuwe hoeder op school wiens taak bestaat uit het beschermen van Lissa. Hij noemt Dimitri en gaat Rose helpen met haar opleiding door haar privé lessen te geven.
Doorheen het verhaal maken we kennis met de vrienden van school, de redenen dat ze weggelopen zijn, … . (Meer informatie kan ik je niet geven zonder te veel van het verhaal te verklappen)

Mijn menig over het boek:

Het boek leest vlot, je wilt weten hoe het afloopt. Maar het boek mist spanning het enige wat je door doet lezen is de romance tussen Rose en Dimitri.

Het verhaal is op zich wel heel origineel, in het begin krijg je alle nodige informatie waardoor je het verhaal goed kan volgen (iets wat niet kon bij de film).

Er zaten een paar heel belachelijk dingen in het boek bv:.

Rose was op een geven moment het lichaam van Dimitri aan het bewonderen en gaf de volgende opmerking. ‘God wat is hij groot, hij is zeker 1,70’

Sorry maar hier heb ik even mijn boek moeten neerleggen om met mijn ogen te rollen. Als ik iemand groot noem (wat hier als een van de aantrekkelijkste kenmerk van zijn fysiek gebruikt wordt) dan heb ik het niet over iemand die een paar cm’s groter is dan mij en ik heb de gemiddelde grootte voor een vrouw)

Ondanks dat ik het eerste boek gelezen heb en er een aantal zaken die me zeker aanspraken ga ik het vervolg van de boekenreeks niet meer lezen. Het is net niet spannend genoeg. Ik heb even gekeken naar de omschrijving van het tweede boek (en nadien van de andere) en het verhaal wordt steeds meer vergezocht. Dit wordt vaker gedaan bij een sci-fi maar ik ben daar een beetje uit gegroeid.

Ik zou dit boek wel aanraden als je een tiener bent want als tiener had ik dit boek waarschijnlijk beter gevonden. Dit boek zou ik zeker klasseren als young adult.

Eigenschappen boek:
Auteur: Michelle Read
336 pagina’s
Gerne: science fiction, young adult
Prijs: € 7,99 

Ben je benieuwd naar het boek? 

Ken je de film of het boek? 

Rosalie
X


You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me