Waarom ben ik beginnen bloggen – Persoonlijk

16:00:00


Afbeeldingsresultaat voor bloggen

Vorige week waren er de persdagen, twee dagen waarop de pr bureau’s hun deuren openen en je de nieuwste collecties van hun merken kan ontdekken. Naast alle merken kom je natuurlijk ook veel collega bloggers tegen.
Een standaard vraag die je gesteld wordt is: ‘Hoe lang blog je al?’ En ook ‘Waarom ben je beginnen bloggen?’ wordt vaak gesteld.  Vandaag daarom mijn blogverhaal in artikel vorm.

Waar te beginnen? Hmm, het beste kan ik beginnen bij mijn interesses als kind want daaruit is mijn allereerste blog ontstaan.


Ik had vroeger een abonnement op de joepie, een blad voor jonge meisjes. Het leukste van deze boekjes vond ik de gossip gedeeltes i.v.m. de sterren. Vaak werd ook blogger Perez Hilton genoemd in artikels in het magazine waardoor ik uiteindelijk bij zijn blog terecht kwam. Ik vond zijn blog echt super leuk om te lezen en ik kwam elke dag kijken naar de nieuwste artikels.
Als we dan een paar jaar verder gaan ten tijde van gossip girl. Dit was toen een van mijn favoriete series. Ik dacht er aan om ook zo’n blog te beginnen als gossip girl maar niet over mensen die ik kende, neen waarom niet de Vlaamse Perez Hilton worden? Ik wou dan schrijven over sterren zowel internationaal als van België zelf. Gewoon om een centraal punt te maken waar je alle verhalen kon lezen over je favoriete mensen.
In 2010 ben ik dan met deze blog begonnen, deze staat nog steeds online, maar is niet echt iets wat ik wil laten zien aan andere mensen. Elke avond na school was ik bezig met ongelofelijk! veel sites aftegaan om informatie te halen en om deze dan nadien in korte artikels te gieten voor mijn site.
Dit was voor mij de perfecte manier om me te ontspannen na een dag les. Ik heb me altijd geamuseerd met deze blog en dat was het hoofddoel ook en dat is wat bloggen echt leuk maakt. Nu ligt de focus nogal op snel op cijfers en hoe ‘bekend’ je bent en dat vind ik een jammere evolutie.     
Na een paar jaar bezig te zijn met deze blog begon ik steeds vaker artikelen rond fashion te maken en dit vond ik ook een leuk topic. Maar ik vond niet dat deze topics op 1 blog thuis hoorde dus ik heb een tweede blog aangemaakt om enkel over fashion te schrijven.
Ik heb redelijk lang beide blogs met elkaar gecombineerd maar na een tijd werd dat te veel werk waardoor ik gestopt ben met mijn eerste blog. Nu lag mijn focus volledig op mijn fashion blog. En een tijd lang ging dat goed totdat ik begon te merken dat ik veel liever schreef over beauty. De naam van mijn blog klopte ook niet meer met de inhoud.
In 2015 besloot ik om van mijn andere blog afscheid te nemen en vanaf nu door te gaan onder mijn eigen domeinnaam. Ik had lang getwijfeld of ik een eigen domein naam wou kopen en welke het dan zou worden.  Want een naam van een blog kan je niet zomaar wijzigen. Het moest een naam zijn die de mogelijkheid tot andere artikels dan enkel beauty toeliet en toch nog steeds de lading dekken. Na lang twijfelen is het all things beauty geworden een naam waar ik nog steeds heel tevreden mee benAfbeeldingsresultaat voor blogging laptop coffee
Sinds september 2015 verschijnen hier artikels en over allerlei onderwerpen rond het thema beauty.  En ik ben heel blij met de keuze die ik toen gemaakt heb!
Het enige wat ik er jammer aan vind is dat ik iedere keer vanaf nul ben moeten beginnen. Ik liet iedere keer een opgebouwd publiek achter en begon dan weer helemaal opnieuw. Ook al mijn geschreven artikels bleven op mijn oude blog achter, ik wou een echte scheiding met de andere blogs.
Iedereen die blogt weet hoe moeilijk het is om in het begin een publiek op te bouwen en dat heb ik mezelf 3 keer aangedaan. Ik denk mocht ik in de toekomst nog eens van onderwerp veranderen ik gewoon op deze blog verder ga en dan mijn domeinnaam aanpas zodat ik toch niet weer vanaf 0 moet beginnen.
Dit was mijn verhaal in een notendop, uiteraard kan ik je niet elke denkpiste en mijn volledige gevoelens meedelen dan zou het veel te lang duren. Maar zo heb je toch een idee van hoe het bloggen voor mij begonnen is.
Nu wil ik wel graag van jullie in een reactie weten: Waarom ben je beginnen bloggen?
 Rosalie
X

You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me