Hot ’n Sweet Chicken Wings recept

06:00:00


Deze Chicken Wings marineer je in aardbeienazijn met honing en kruiden, waardoor ze boterzacht en een tikje zoet worden. En met de allerpittigste chilisaus creëer je een vurig contrast.

Ingrediënten:

Bereiding:
Kippenvleugels:
Bestrooi de kippenvleugels met zeezout, pureer de knoflook en smeer de kippenvleugels hiermee in. Laat dit 60 minuten intrekken in de koelkast. Maak nu de marinade. Meng daarvoor honing, basterds­uiker, tomatenpuree en 4 el. Aardbei-rabarberazijn in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg hier de Smoky Herb & Spice Mix aan toe en laat iets afkoelen.
Verwarm de barbecue tot 160 °C. Leg de kippenvleugels in een pan, zet het op de barbecue en sluit het deksel. Laat de kip 30 minuten garen en smeer vervolgens de marinade met een kwastje op de kippenvleugels. Sluit de barbecue weer en laat de kip verder bakken tot de marinade is opgelost. Herhaal dit tot de marinade op is.
Chilidip:
Voeg Ghost Chilisaus naar smaak toe aan 6 eetlepels Olijfoliemayonaise voor een pittige dip bij de kippenvleugels.
Salade:
Meng de gesneden rode kool met 6 el. Aardbei-rabarberazijn*, de geraspte schil van een halve limoen en wat vers gemalen zwarte peper.
*Variatietip: probeer ook eens met 6 el. Watermeloenazijn!
Rosalie
X

You Might Also Like

1 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me