Deze
Chicken Wings marineer je in aardbeienazijn met honing en kruiden, waardoor ze
boterzacht en een tikje zoet worden. En met de allerpittigste chilisaus
creëer je een vurig contrast.
Bestrooi de kippenvleugels met zeezout, pureer de knoflook en smeer
de kippenvleugels hiermee in. Laat dit 60 minuten intrekken in de koelkast.
Maak nu de marinade. Meng daarvoor honing, basterdsuiker, tomatenpuree en
4 el. Aardbei-rabarberazijn in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg
hier de Smoky Herb & Spice Mix aan toe en laat iets afkoelen.
Verwarm de barbecue tot 160 °C. Leg de kippenvleugels in een pan,
zet het op de barbecue en sluit het deksel. Laat de kip 30 minuten garen en
smeer vervolgens de marinade met een kwastje op de kippenvleugels. Sluit de
barbecue weer en laat de kip verder bakken tot de marinade is
opgelost. Herhaal dit tot de marinade op is.
Chilidip:
Voeg Ghost Chilisaus naar smaak toe aan 6 eetlepels
Olijfoliemayonaise voor een pittige dip bij de kippenvleugels.
Salade:
Meng de gesneden rode kool met 6 el. Aardbei-rabarberazijn*, de
geraspte schil van een halve limoen en wat vers gemalen zwarte peper.
*Variatietip: probeer ook eens met 6 el. Watermeloenazijn!
1 reacties
Hmmm, ziet er heel lekker uit
BeantwoordenVerwijderenLaat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt