Apple crumble recept

06:00:00


Vandaag heb ik weer een recept voor jullie! Namelijk apple crumble, een klassieker die we altijd maken als we snel een dessert willen dat bovendien lekker is! 

Wat heb je nodig voor 6 potjes?
  • 3 appels
  • bruine suiker
  • 100 gram boter (op kamer temperatuur)
  • 150 witte suiker 
  • 150 gram bloem
Verwarm de oven op 180° graden voor. 

Als de oven aan het opwarmen is kan je de appels in kleine stukjes snijden en verdelen over de kommetjes. Per kommetje heb je ongeveer een halve appel nodig. Strooi hierboven een klein beetje bruine suiker. De hoeveelheid hangt af van hoe zoet de appels zijn, hoe zoeter hoe minder je nodig hebt. Voor dit recept heb ik een kwart eetlepel per kommetje gebruikt. 

Voor de crumble:

Meng de boter, bloem en witte suiker met elkaar net zolang alles goed door elkaar gemengd is en het aan elkaar begint te plakken. Verdeel dan de crumble over alle potjes zodat alle appelstukjes bedekt zijn. 

Zet de appelcrumbles in de over voor een half uurtje en dan zijn ze klaar! Het lekkerste zijn deze als ze nog warm zijn en met een bolletje vanille ijs. 


Nog alle stappen herhaald in foto's;



Dit was het recept, super makkelijk maar desalniettemin heel lekker!!

Rosalie
X

You Might Also Like

0 reacties

Laat hier je reactie achter! Ik hoor graag wat je van het artikel vindt

contacteer mij!

Naam

E-mail *

Bericht *

About Me